Проросійському екснардепу Царьову оголосили підозру

Через заклики змінити межі України та колаборації з ворогом

Колишньому народному депутату від "Партії регіонів" Олегу Царьову оголосили підозру у закликах змінити межі України та колаборації з ворогом, повідомляє Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова.

"Царьов О.А., віднині ви підозрювана особа у вчиненні правопорушень — заклики до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також до підтримки рішень та дій держави-агресора і її збройних формувань, до співпраці з державою-агресором і її збройними формуваннями", — написала Венедіктова.

За її словами, Царьов неодноразово пропагував проти інтересів держави, депутатом якої працював. "Для Царьова війна в Україні - саме те. Для нього українські людські життя нічого не варті".

Наслідки за подібні злочини, якщо суд погодиться з позицією прокурорів, суворі – довічне ув’язнення.

Додамо, нещодавно Царьов звернувся до Олександра Вілкула і запропонував йому здати український Кривий Ріг агресору з РФ. Вілкул натомість запропонував йому прямувати за російським кораблем у відомому напрямку.

Колишній "регіонал" Олег Царьов звинувачується у державній зраді через колабораціонізм із Росією під час захоплення Криму, переховувався в РФ – а під час війни прийшов із окупантами в Україну.