• Головна
  • Новини
  • Сьогодні з дев’яти гуманітарних коридорів спрацювало сім – Верещук

Сьогодні з дев’яти гуманітарних коридорів спрацювало сім – Верещук

Всього сьогодні евакуювали 4554 людини

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила про результати роботи гуманітарних коридорів за сьогодні, 23 березня. Так, з дев’яти гуманітарних коридорів спрацювало лише сім. Всього сьогодні евакуювали 4554 людини із зон де ведуться бойові дії.

Донецька область. З міста Маріуполь до міста Запоріжжя на власному транспорті сьогодні дісталися 2912 маріупольців. Окупанти заблокували автобуси та вантажівки з гуманітарною допомогою, які вчора доїхали до Бердянська.

"Також цілий день на блок пості у місті Василівка окупанти утримували додаткову колону автобусів для евакуації Маріупольців та бензовоз. Колона сьогодні залишиться на ніч у місті Токмак і завтра зранку продовжить рух до міста Бердянськ", - розповіла Ірина Верещук.

Окрім того, завтра окупанти повинні звільнити українських рятувальників Державної служби надзвичайних ситуацій та водіїв автобусів, яких затримали у селищі Мангуш.

Запорізька область. Російські військові сьогодні утримували на блокпості у місті Василівка колону автобусів для евакуації людей з міста Пологи до Запоріжжя. Автобуси вже відпустили та вони продовжують рух по маршруту. Завтра зранку вони будуть вивозити людей з міста Токмак.

З міста Гуляй Поле до Запоріжжя вдалось евакуювати 51 людину. Також в місто завезли гуманітарну допомогу.

Київська область. З селищ Велика Димерка та Богданівка до Броварів вдалось евакуювати 769 людей. З села Світильня до міста Бровари евакуювали 150 людей.

Гуманітарний коридор з міста Бородянка до міста Біла Церква сьогодні не спрацював через порушення загарбниками режиму тиші.

Луганська область. З міста Рубіжне, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Кремінна та селища Нижнє сьогодні евакуйовано до міста Бахмут 672 людини. Також гуманітарними коридорами до цих міст було доставлено 60 тонн гуманітарної допомоги.