• Головна
  • Новини
  • Служба безпеки затримала тіктокера, через якого могли обстріляти торговий центр у Києві

Служба безпеки затримала тіктокера, через якого могли обстріляти торговий центр у Києві

Внаслідок обстрілу загинуло 8 людей

Служба безпеки України затримала тіктокера, який виклав відео з розташуванням української військової техніки біля одного з ТРЦ Києва.  Невдовзі після публікації відео, окупанти здійснили ракетний удар та зруйнували торгівельний центр, біля якого перебували військові.

"На відео – тіктокер, який днями виклав у інтернет матеріали про розташування українських військових у Києві. Згодом торговий центр, біля якого перебували наші захисники, зазнав потужного ракетного удару російських окупантів", - повідомляють у Службі безпеки України.

Тепер слідство встановлюватиме чи свідомо чоловік працював коригувальником для ворога. Також у Службі безпеки просять не публікувати дані про переміщення військової техніки Збройної сили України.

Додамо, вчора ворожі війська завдали ракетного удару по торгівельному центру в Подільському районі Києва. Повідомлялось, що загинуло 8 людей. Зокрема Київська міська прокуратура вже відкрила кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, пов'язаного з умисним убивством.

Нагадуємо, Lviv.media розповідало, яку інформацію заборонено публікувати у мережі. Так, військові злочини агресора мають бути зафіксовані, тому робити фото/відео можна, однак не потрібно їх публікувати у соцмережі.

Окрім того, в Службі безпеки просять не знімати лікарні, аеропорти, залізничні вокзали, нафтобази, об'єкти газопроводів електростанції та блокпости.