• Головна
  • Новини
  • Дві церкви Московського патріархату на Львівщині перейшли до ПЦУ

Дві церкви Московського патріархату на Львівщині перейшли до ПЦУ

Церкви, що відмовились від Московського патріархату, перейшли до Львівсько-Сокальської єпархії

На Львівщині дві церкви Московського патріархату перейшли до Православної Церкви України. Йдеться про чоловічий монастир у Львові та парафію у Червонограді.

"17 березня 2022 року митрополит Львівський і Сокальський Димитрій приняв у єпархіальному управлінні настоятеля Свято-Покровського храму м.Червонограда, протоієрея Ігоря Деркача, який разом з громадою УПЦ МП вирішили перейти до складу Львівсько-Сокальської єпархії Православної Церкви України. Владика відповідним розпорядженням та наказом задовільнив прохання отця-настоятеля та громади", — йдеться на сторінці Львівсько-Сокальської єпархії Православної Церкви України.

Фото: Львівсько-Сокальська єпархія Православної Церкви України

Про таке ж рішення іншої церкви стало відомо вже сьогодні.

"Сьогодні 20 березня перший монастир УПЦ МП перейшов до ПЦУ. Ігумен Свято-Воскресенського Новоафонського монастиря у Львові Йов Ольшанський із громадою вийшов із юрисдикції УПЦ МП та перейшов у штат Львівської єпархії ПЦУ", — повідомив член Синодальної комісії з міжхристиянських відносин у ПЦУ Андрій Смирнов.

Додамо, ПЦУ благословила застосування зброї населенням у боротьбі проти російського загарбника. Крім того, раніше митрополит Епіфаній закликав вірян до захисту України від російської агресії.