• Головна
  • Новини
  • Полонених російських окупантів тримають у спеціально створених таборах

Полонених російських окупантів тримають у спеціально створених таборах

Цього вимагає Жиневська конвенція

В Україні запрацювали спеціальні табори для російських військовополонених. Там їм надають навіть медичну допомогу. Про це розповіла Ірина Венедіктова в інтерв'ю BBC.

"Табори для військовополонених вже запрацювали. Вони є, тому що цього, вимагає Женевська конвенція. Я хочу, щоб ми були дуже відкриті. Ми працювали в рамках міжнародного гуманітарного права, нашого національного законодавства і не переходили жодних меж, щоб потім до нас ну було питань. Російським полоненим надається навіть медична допомога, майже на тому самому рівні, як і нашим хлопцям. Ми себе проявляємо як цивілізована країна, яка дає відсіч агресору, але сама не стає агресором".

За словами Венедіктової, щодо створення спеціальних військових таборів був підписаний спільний наказ Міноборони, МВС, іншими дотичними службами.

Водночас генпрокурор уточнила, що наразі питанням військовополонених займається спеціально створений правоохоронний орган – Військова служба правопорядку.

Нагадаємо, в результаті спецоперації з полону було звільнено мера Мелітополя. За нього Росія отримала 9-х своїх полонених солдат 2002-2003 року народження.