• Головна
  • Новини
  • Козицький просить Польщу відкрити ще два пункти пропуску

Козицький просить Польщу відкрити ще два пункти пропуску

Обговорили також потребу покращення залізничного сполучення між Україною та Польщею

Очільник Львівської області Максим Козицький звернувся до польських колег із проханням посприяти у відкритті нових пунктів пропуску на спільному кордоні. Йдеться про КПП у Варяжі та Нижанковичах (Самбірщина).

Їх планували відкрити пізніше, тож зараз тут ще немає необхідної інфраструктури.

"Пункти пропуску на кордоні з Польщею наразі суттєво менше завантажені, але це може змінитися у випадку ескалації конфлікту. Тому я звернувся до польських партнерів щодо можливості відкриття пунктів пропуску у Варяжі та Нижанковичах", - наголосив Козицький.

Він зустрівся віце-спікеркою Сейму Республіки Польща Малгожатою Госєвською та Генеральною консулкою Республіки Польща у Львові Елізою Дзвонкєвіч. Обговорили також потребу покращення залізничного сполучення між Україною та Польщею.

Максим Козицький висловив подяку польському народові від українського.

"Якби хоч частина інших країн зробила те, що зараз робить для підтримки стійкості України Польща, ми б вже вигнали з нашої землі окупанта!", - сказав керівник області.

Нагадаємо, у Польщі офіційно визначились щодо умов перебування у країні українських біженців. Президент Анджей Дуда підписав відповідний закон. Про це повідомляє Onet.pl.

Документ передбачає, що українцям, які мають статус біженця у Польщі, надають спеціальний ідентифікаційний код – PESEL. Біженці легально можуть перебували на території країни 18 місяців. Проте вже через 9 місяців можуть оформлювати дозвіл на тимчасове перебування у Польщі упродовж трьох років.