• Головна
  • Новини
  • "Росіяни малюють Z на своїх фурах і погрожують чавити активістів": на кордоні блокують російські вантажівки

"Росіяни малюють Z на своїх фурах і погрожують чавити активістів": на кордоні блокують російські вантажівки

Російські вантажівки уже кілька днів блокують на польсько-білоруському кордоні

Третій день на польсько-білоруському кордоні активісти блокують рух російських вантажівок, які везуть до країни-агресора незрозумілі вантажі. Один з російських водіїв намагався протаранити групу польських та українських активістів. Про це у Facebook повідомив волонтер і журналіст Євген Клімакін.

"Польські та українські активісти розмовляють з водіями, пояснюють причини акції, розповідають про війну, жертв, знищені міста, намагаються ділитися своїми особистими історіями про те, як Росія нищить все і всіх на своєму шляху. Таких розмов було близько сотні точно", — розповів Клімакін.

За його інформацією, у відповідь російські водії погрожують активістам фізичною розправою, заявляють, що їм байдуже на дії Кремля, що війни в Україні немає, а "ета фсьо ваша прапаганда".

"Мені навіть довелося звертатися до поліції з проханням втихомирити деяких буйних…Один водій намагався таранити фурою групу активістів. Хлопці не відступили, коли вантажівка їхала на них", — повідомив очевидець.

Інша активістка Ірина Земляна повідомила, що росіяни малюють Z на своїх фурах і погрожують чавити активістів.

"Кажуть, що підтримують війну і ненавидять українців. Поліція озброїлася автоматами і боїться, що не зможе забезпечити нам безпеку", — написала вона у Facebook.

До слова, черга з російських вантажівок вже розтягнулася на 28 кілометрів. Активісти вимагають — щоб фури з росії та білорусі більше не пропускали на територію ЄС.

Нагадаємо, сьогодні, 14 березня, відбувається ще один раунд переговорів України та росії. Це вже 4 раз українська делегація зустрінеться з представниками країни-агресора.