Пропаганда та амністія для в'язнів: як працює ворог

Через суттєві втрати готові брати людей, які навіть не служили у армії

Росіяни розуміють свою немічність у війні з Україною. І вдаються до різних способів.

У Генеральному штабі Збройних сил України кажуть, що на тимчасово захоплених територіях починає активно працювати агресивна російська пропаганда.

"Поширюючи проросійські меседжі, окупанти намагаються домовитися з місцевим населенням, - йдеться у повідомленні.

На території Херсонської області ворог робить спроби запровадити адміністративно-поліцейський режим, створює систему комендатур для підтримання “порядку” у тимчасово зайнятих населених пунктах.

"Під час зіткнень з підрозділами Збройних Сил України, що тривають на території Чернігівської області загарбники продовжують нести суттєві втрати", - пояснюють військові.

Через це, кажуть у Генштабі, вороги мають пригнічений настрій і здаються у полон.

Також росіяни порушують норми Міжнародного гуманітарного права, адже займаються грабежами, беруть у заручники та вбивають мирних людей.

Відомо, що особового складу в армії все менше і його бракує. Тож у Ростовській області у виправних колоніях просять в'язнів приєднатись до окупаційних військ в обмін на амністію.

Нагадаємо, учора міністр оборони Олексій Резніков заявив, що чекає та з розумінням прийме від Росії заяву про капітуляцію.

І додав, що постачання російських окупаційних військ паливом, боєприпасами вже суттєво ускладнено, знищено багато техніки. А такий розвиток подій для армії є критичним.