• Головна
  • Новини
  • У Львові дітей зі складними вадами оперує відомий німецький хірург

У Львові дітей зі складними вадами оперує відомий німецький хірург

Професор приїжджає до Львова уже 9 рік поспіль.

До Львова прибув німецький пластичний хірург Клаус Екснер. Тут він до 10 липня разом з українськими колегами оперує дітей, які мають складні вроджені чи набуті вади. Приїзд доктора до Львова оплатив півзахисник української збірної з футболу Олександр Зінченко.

Фото - Віталій Миргородець

Німецький медик працює у парі з українськими колегами, передаючи їм свій досвід. Операції проводять на базі опікового центру 8-ї міської клінічної лікарні.

Фото - Віталій Миргородець

За час візиту Клаус Екснер уже проконсультував 34 дітей з такими вадами як вроджений птоз верхньої повіки, вроджена деформація вушної раковини, гемангіоми, посттравматичні рубці, постопікові рубці. До кінця цього тижня заплановано щонайменше 24 операції.

Фото - Віталій Миргородець

Додамо, лікар приїжджає до Львова уже не вперше. Він двічі на рік робить це ще від 2012 року. Тоді він приїхав під час Євро-2012 і консультував тиждень у рамках доброчинної ініціативи німецьких вболівальників «BigShoe»

З цього часу професор приїжджав уже 13 разів і проконсультував 600 маленьких пацієнтів. Також вдалось зробити 250 операції дітям зі всієї України.