• Головна
  • Новини
  • З Волновахи і Маріуполя організували "зелений коридор" для евакуації цивільних

З Волновахи і Маріуполя організували "зелений коридор" для евакуації цивільних

Мешканці на особистому транспорті просять неухильно дотримуватись встановленого маршруту

У Маріуполі офіційно починається евакуація мирного населення. Про це написав у своєму Telegram голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

"Сьогодні, 5 березня, з 9:00 до 16:00 буде встановлено режим тиші. З 11:00 починається евакуація мирного населення. Гуманітарний “зелений” коридор прокладено маршрутом Маріуполь – Нікольське – Розівка – Пологи – Оріхів – Запоріжжя", - розповів Кириленко.

За його словами евакуація населення буде здійснюватись муніципальними автобусами з трьох точок:

  • СК “Іллічівець” (пр. Нахімова, 53)
  • Драмтеатр (Театральна площа, 1)
  • Кальміуська районна адміністрація (пр. Металургів, 193)

Також по маршруту гуманітарного коридору в період тиші (з 09:00 до 16:00) можна буде виїхати на особистому транспорті.

"Величезне прохання до всіх водіїв, що виїжджають із міста, максимально сприяти евакуації мирного населення – беріть із собою людей, заповнюйте максимально транспорт. Відхилятися від маршруту гуманітарного коридору КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО",- наголосив голова Донецької ОДА.

Всього буде декілька етапів евакуації впродовж кількох днів для того, щоб кожен охочий зміг виїхати.

Російські ЗМІ заявляють, що армія РФ із 9-ї ранку за Києвом припинить вогонь і відкриє гуманітарні коридори для виходу мирних жителів із Маріуполя та Волновахи, українська сторона підтвердила таку домовленість.

У Волновасі ж офіційно евакуація триває від 20:00 4 березня. Координує роботу усіх сторін і учасників процесу Донецька обласна військова адміністрація.

Додамо, евакуйовувати українців із небезпечних та потенційно небезпечних регіонів продовжує Укрзалізниця. Про детальний розклад на сьогодні, 5 березня, можна прочитати тут.