Путін прийняв рішення про наступ на Україну — Байден

Американська розвідка говорить про Київ як ціль для атак агресора

Президент США Джозеф Байден знову виступив із заявами щодо ситації довкола України. Перед зверненням він провів телефонну розмову з лідерами країн НАТО та ЄС.

Фото: Evelyn Hockstein / Reuters

Байден заявив, що американська розвідка має достатньо даних, аби стверджувати, що російський агресор нападе на Україну найближчими днями та розвине збройний конфлікт у повномасштабну війну між країнами.

"Ми маємо підстави вважати, що вони оберуть як ціль столицю України Київ, місто з населенням 2,9 млн невинних людей", — сказав Байден.

За його словами, російські війська оточили Україну і готуються її атакувати, провокуючи ЗСУ та шукаючи привід для вторгнення.

США не будуть відправляти війська в Україну, але НАТО буде захищати території Альянсу. Підтримка України Штатами продовжуватиметься.

Також глава Білого Дому підтвердив слова головнокомаднувача ЗСУ, що Україна не готує ніяких наступальних операцій, а повідомлення російських пропагандистських ЗМІ щодо атак українських сил на дитячий садок та інші об'єкти цивільної інфраструктури назвав брехнею.

США готові до санкій проти Росії, але "повернутися за стіл переговорів ще не пізно".

"Якщо Росія нападе на Україну до зустрічі Блінкена та Лаврова 24 лютого, буде зрозуміло, що Росія зачинила двері для дипломатії та обрала війну", — сказав американський президент.

Додамо, станом на 22 годину 18 лютого в зоні проведення ООС з тимчасово непідконтрольних території здійснено 71 обстріл по 38 населеним пунктам.