• Головна
  • Новини
  • Окупанти у Донецьку замінували важливі обʼєкти, - розвідка

Окупанти у Донецьку замінували важливі обʼєкти, - розвідка

Людей просять не виходити на вулицю

Українська воєнна розвідка повідомила про замінування у Донецьку низки важливих інфраструктурних обʼєктів. Людей просять не виходити на вулицю і не користуватися громадським транспортом.

"Воєнна розвідка України має інформацію щодо мінування російськими спецслужбами низки об'єктів соціальної інфраструктури в Донецьку з метою їх подальшого підриву. Ці заходи мають на меті дестабілізувати ситуацію на тимчасово окупованих територіях нашої держави та створити підстави для звинувачення України у терактах", - розповіли у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Додамо, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала мешканців ОРДЛО виїжджати на підконтрольну Києву територію.

"Я говорю до тих людей, які на тимчасово окупованих територіях, які бояться за своїх дітей, бояться за свої сім’ї. Їдьте до нас, знайдіть спосіб перетнути КПВВ, або в інший спосіб. Ми вас чекаємо. Ми створимо усі можливі умови для того, щоб ви мали, де жити, щоб ви мали що їсти. Для того щоб ви відчували, що ви не одні", - сказала посадовиця на брифінгу в Офісі Президента.

Нагадаємо, завтра на Схід України їдуть міністри та представники Верховної Ради. Вони будуть перебувати у тих населених пунтках, які зараз страждають від обстрілів окупанта.

Він також додав, що Зеленський готовий на переговори із Росією, але це мають бути, власне, представники саме Російської Федерації, а не ватажки так званих Л/ДНР.

Додамо, зараз на окупованих територія почалась евакуація мирного населення до Росії. Відомо, що президент РФ Владімір Путін доручив виплатити усім евакуйованим, які прибувають з території України, по 10 тисяч рублів.