У "Л/ДНР" оголосили про евакуацію населення

Через нібито наступ української армії

Голова самопроголошеної "ДНР" Денис Пушилін заявив, що відсьогодні мешканців непідконтрольних Україні територій Донецької області евакуйовуватимуть до Росії. Насамперед почнуть вивозити жінок, дітей та людей похилого віку. В окупованому Донецьку уже ввімкнули сигнал тривоги.

Ватажок проросійських бойовиків на Донеччині пояснив, що українська армія наростила сили на межі із непідконтрольною територією і "готова до силового захоплення" Донбасу: "Президент України Володимир Зеленський у найближчний час віддасть наказ війським йти в наступ".

Ватажок так званої "ЛНР" Леонід Пасічник також закликав мешканців якнайшвидше виїхати до Росії. Він закликав чоловіків, які здатні тримати зброю в руках, захищати псевдореспубліку.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба уже спростував наступальні плани ЗСУ.

"Ми категорично спростовуємо повідомлення російської пропаганди щодо нібито наступальних операцій України чи будь-яких диверсій на хімічному виробництві. Україна не проводить та не планує жодних подібних дій на Донбасі. Ми цілковито віддані виключно дипломатичному врегулюванню", — написав Кулеба у твіттері.

Додамо, сьогодні близько 12:00 російські окупанти обстріляли місто Щастя, пошкоджена адмінбудівля рятувальників. Під обстріл потрапив гуманітарний конвой ООН, заявили у Державній прикордонній службі.

На момент обстрілу в контрольному пункті перебували дві вантажівки, а шість очікували на пропуск перед КПВВ. Ще чотири автомобілі пройшли заходи контролю та проїхали в бік контрольованої території.

Російські бойовики обстріляли КПВВ з великокаліберного кулемета (близько 50 пострілів), міномета 82 мм (3 постріли), гранатомета АГС-17 (10 пострілів) з населеного пункту Весела Гора.

Прикордонники перевели цивільних людей в укриття. Втрат серед цивільних осіб та складу Об’єднаних сил немає.

Нагадаємо, відучора ситуація на фронті суттєво загострилася. За минулу добу російські окупанти 60 разів порушили режим припинення вогню. Вогонь відкривали майже по всій лінії фронту.

Учора вранці російські бойовики обстріляли дитсадок у Станиці Луганській. Постраждали дві виховательки. Також у смт. Врубівка, що на Луганщині, окупанти снарядом поцілили у двір ліцею, в якому відбувався навчальний процес. Учні та педагоги були змушені ховатися у підвальному приміщенні.