• Головна
  • Новини
  • Ситуація на фронті: Україна не планує наступальних операцій — головнокомандувач ЗСУ

Ситуація на фронті: Україна не планує наступальних операцій — головнокомандувач ЗСУ

Через можливе загострення у деяких населених пунктах планується евакуація населення

Україна не планує ніяких наступальних операцій і обстрілів цивільних жителів на Донбасі, заявляє Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

"Офіційно повідомляємо: Збройні сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей і норм міжнародного гуманітарного права, не планують жодних наступальних операцій чи обстрілів мирних мешканців. Наші дії мають винятково оборонний характер", — йдеться у повідомленні  пресслужби об’єднаних сил.

Також у заяві Залужний додав, що будь-яка шкода, що може бути завдана людям чи об’єктам інфраструктури на тимчасово окупованих територіях, є провокацією.

Через можливе загострення у деяких населених пунктах на тимчасово окупованій території планується евакуація населення.

Додамо, за минулу добу російські окупанти 60 разів порушили режим припинення вогню. Вогонь відкривали майже по всій лінії фронту.

Внаслідок обстрілів один український військовослужбовець дістав поранення, ще один – бойове травмування, також поранено двох цивільних.

Українська делегація у Тристоронній контактній групі звернулась до координатора ТКГ від ОБСЄ щодо невідкладного скликання позачергового засідання робочої групи з питань безпеки, а після цього – засідання ТКГ з питань порушень режиму припинення вогню, які відбувалися впродовж 17 лютого.

Нагадаємо, вчора вранці російські бойовики обстріляли дитсадок у Станиці Луганській. Постраждали дві виховательки. Також у смт. Врубівка, що на Луганщині, окупанти снарядом поцілили у двір ліцею, в якому відбувався навчальний процес. Учні та педагоги були змушені ховатися у підвальному приміщенні.