• Головна
  • Новини
  • США розслідуватимуть хакерські атаки на українські сайти

США розслідуватимуть хакерські атаки на українські сайти

Це одна із найпотужніших кібератак

Влада Сполучених Штатів Америки допомагатиме у розслідування хакерських атак на українські сайти, що відбулись 15 лютого.

Одну з найпотужніших кібератак здійснили на сайти Збройних Сил, Міноборони, Дії, ПриватБанку та Ощадбанку. За повідомленням Міноборони, DoS-атака на сайт триває досі. Її спрямовано на максимальне завантаження серверних потужностей, на яких працює сайт.​

"Зловмисники напевно знали, що сайт захищений від класичних DDoS атак, тому вдалися до пошуку вразливих місць у коді самого сайту. Можемо констатувати, що це їм, на жаль, вдалось", - розповідають у Міноборони.

Тим часом партнери із США надали технічні консультації та сервіси додаткового захисту. Сайт міністерства буде недоступний деякий час, але після оновлення DNS-серверів сайт запрацює.

Також у міністерстві попередили, що атаки триватимуть й надалі, що призводитиме до тимчасового порушення його роботи, принаймні, допоки сайт не буде професійно оновлено.​ На думку спеціалістів Центру інформаційної безпеки, ймовірно, хакерські атаки здійснені з Росії.

"Не виключено, що агресор вдався до тактики дрібних капостей, адже за великим рахунком його агресивні плани не спрацьовують", - повідомляють у Центрі.

Додамо, у Нацполіції вже відкрили кримінальне провадження за статтями 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем) та 363-1 (умисне масове розповсюдження повідомлень електрозв'язку, що призвело до порушення роботи автоматизованих систем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, також українські сайти зазнали хакерську атаку у ніч на 14 січня. Зловмисники здійснили кібератаку на сайти Кабміну, Міністерства закордонних справ, ДСНС, Міносвіти, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики. На головних сторінках сайтів хакери розмістили повідомлення провокаційного характеру