• Головна
  • Новини
  • Путін запропонував Порошенку політичний притулок в Росії

Путін запропонував Порошенку політичний притулок в Росії

Український експрезидент відповів російському лідеру

Президент РФ Владімір Путін іронічно запропонував політичний притулок в Росії Петру Порошенку, якого обвинувачують у держзраді. Зробив він це на спільній пресконференції з Емануелем Макроном за підсумками 5-годинної розмови з французьким лідером.

"Незважаючи на наші серйозні розбіжності стосовно питання врегулювання на Донбасі... Я вважаю, що він наробив чимало помилок у цьому стосунку. Але все-таки, його переслідування як державного злочинця — теж марне сподівання на успіх у нинішньої влади [України — прим.]. Ми готові таким, як пан Порошенко, надати притулок в Росії", — сказав Путін.

Він додав,  що не слід звинувачувати Порошенка в підписанні Мінських угод та, відповідно, державній зраді. Російський президент сказав, що передбачав такий розвиток подій про політичне переслідування Порошенка наступником.

Петро Порошенко відповів на слова Путіна у своєму фейсбуці.

"Наша команда неодноразово заявляла, що переслідуючи проєвропейську опозицію в Україні, Зеленський насамперед хоче зробити подарунок Путіну. Нині це підтвердив вже сам Путін. Раджу Володимиру Олександровичу припинити радувати Путіна і зайнятися захистом країни. А Володимиру Володимировичу — нарешті усвідомити, що ми розберемося самі, тут, в Україні", — написав Порошенко.

Нагадаємо, Петра Порошенка підозрюють у держзраді та сприянні терористичним організаціям у “вугільній справі”. 19 січня суд відпустив нардепа під особисте зобов’язання та змусив здати закордонний паспорт. 31 січня Порошенко прийшов до ДБР та принципово відмовився давати покази.