Netflix придбав права на фільм Олега Сенцова "Носоріг"

Стримінговий сервіс Netflix показуватиме на своїй платформі фільм Олега Сенцова "Носоріг". Про це український режисер розповів на своїй сторінці у Facebook.

З’явиться фільм на платформі вже весною цього року. Світова прем’єра фільму відбулась у вересні минулого року на Венеційському кінофестивалі. В Український прокат фільм вийде 17 лютого.

Кінострічка заснована на реальних подіях 90-х років в Україні. У фільмі режисер розповідає про головного героя на прізвисько Носоріг, який потрапляє у кримінальний світ, але обставини життя складаються не так, як він хотів.

Проєкт фільму "Носоріг" у 2012 році Держкіно профінансувало 50% від вартості знімання фільму, а саме 3,9 млн гривень. Також у цей рік проєкт отримав 25 тис. гривень, як переможець на Одеському кінофестивалі, а у 2013 році виграв грант німецького кінофонду на суму 3,2 млн гривень. Однак через незаконне ув’язнення режисера знімати фільм почали лише у 2019 році. Загалом на створення кінострічки витратили близько 50 млн гривень. Знімали фільм в Кривому Розі, Львові та Києві.

Нагадаємо, допрем’єрний показ кримінальної драми “Носоріг” відбудеться 10 лютого у Львові у кінотеатрі “Планета кіно” (ТРЦ Форум). Представлятиме фільм режисер Олег Сенцов та продюсер Денис Іванов.

Окрім того, у кінотеатрі Multiplex в ТРЦ Victoria Gardens відбудеться спеціальний показ фільму для ветеранів АТО. Відбудеться показ 22 лютого о 10:30, вхід буде безкоштовним, але за попередньо реєстрацією.