• Головна
  • Новини
  • В Україні пришвидшується формування підрозділів територіальної оборони

В Україні пришвидшується формування підрозділів територіальної оборони

Наразі триває формування 25 бригад територіальної оборони

В Україні триває формування 25 бригад територіальної оборони, які об’єднуватимуть понад 150 батальйонів. За інформацією Міністерства оборони України формування підрозділів територіальної оборони зараз пришвидшується.

Фото: Lviv.Media

"Розгортання системи територіальної оборони відбуватиметься у три етапи. На першому етапі бригади і батальйони розгортатимуться по штату мирного часу. Це відбувається просто зараз. У кожному батальйоні формується кістяк з військовослужбовців ЗСУ. Їх завданням є командування, навчання та злагодження цивільних осіб, які укладуть контракт про службу в резерві і захищатимуть територію, де проживають. Формування резерву по штатах особливого періоду — це другий етап після того, як у батальйонах та бригадах буде створено організаційно-управлінське ядро з військовослужбовців та забезпечені відповідні умови. За тими, хто укладе контракт і служитиме у резерві, буде закріплено зброю", — пояснив міністр оборони Олексій Резніков.

За інформацією командувача сил територіальної оборони Юрія Галушкіна, станом на 17 січня визначили 86% місць дислокації підрозділів територіальної оборони по всій Україні. У прикордонних регіонах бригади оборони з початку січня вже сформували 70% складу. Темпи формування підрозділів територіальної оборони наразі пришвидшуються.

Постійна чисельність територіальної оборони у мирний час складатиме 10 тисяч військовослужбовців. По штату особливого періоду підрозділи нараховуватимуть понад 130 тисяч людей, для чого буде сформовано відповідний резерв.

Додамо, перед укладанням контракту на службу у резерві територіальної оборони кандидати мають пройти медогляд, а люди старше 40 років — військово-лікарську комісію. Адже резерв проходитиме інтенсивну підготовку.

Нагадаємо, Львівщина отримала нового командира територіальної оборони. Відповідний наказ про призначення командира підписав Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.