• Головна
  • Новини
  • Президент призначив командувача Сил територіальної оборони ЗСУ

Президент призначив командувача Сил територіальної оборони ЗСУ

Юрій Галушкін — військовий з 20-річним стажем

1 січня Президент України Володимир Зеленський призначив командувачем Сил територіальної оборони Збройних Сил України Юрія Галушкіна.

Що відомо про Юрія Галушкіна

У 2001-2002 роках Юрій Галушкін був учасником міжнародної миротворчої операції в Косові (Союзна Республіка Югославія).

З 2014 року брав участь у складі сил та засобів, які залучаються до Антитерористичної операції (Операції об’єднаних сил) на території Донецької та Луганської областей.

З червня 2014 року до січня 2015-го виконував обов’язки командувача Високомобільних десантних військ, які на той час входили до складу Сухопутних військ Збройних Сил України.

Фото: Офіс президента

Після того, як Високомобільні десантні війська стали окремим родом військ ЗСУ, Юрій Галушкін був призначений заступником командувача.

З грудня 2019 року він проходив службу на посаді головного інспектора Міністерства оборони України, а з середини 2020 року – заступника головного інспектора. За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність військовій присязі бригадний генерал Юрій Галушкін нагороджений орденами Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів.

Додамо, що у 2021 році в уряді відбулося понад 10 гучних ротацій в уряді. Про те, кого звільняли та призначали минулого року, читайте тут.