У Львові створили чат-бот з протидії торгівлі людьми

Працює чат-бот у застосунку Telegram

У Львові створили чат-бот для протидії торгівлі людьми "Залишайся в безпеці", який розповідає про форми сучасного рабства та радить, куди звертатися за допомогою. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

У ньому розповідатиметься інформація про правила безпечного працевлаштування, навчання, подорожей та онлайн-спілкування. Приєднатись до чат-бота можна за посиланням.

"Ми тісно співпрацюємо з ОБСЄ у сфері протидії торгівлі людьми. Більшість наших проєктів є інтерактивними та передбачають впровадження нових методик щодо підготовки поліцейських. Ми також спільно поводимо просвітницькі заходи, що мають на меті популяризувати ідею безпечного середовища та запобігати випадкам торгівлі людьми. Таким просвітницьким проєктом є створення чат-бота "Залишайся в безпеці", який буде цікавим не лише для молоді, але й для людей будь-якого віку", - розповідає ректор Львівського університету внутрішніх справ Роман Балуга.

Також користувачам пропонують пройти тематичний квест та навчальний онлайн-конкурс. Створили чат-бот "Залишайся в безпеці" фахівці Львівського державного університету внутрішніх справ у співпраці з координатором проектів ОБСЄ, Мінсоцполітикою та Нацполіцією.

Нагадаємо, нещодавно поліція запустила чат-бот, за допомогою якого викриватимуть збут наркотиків. “DrugHunters” – мисливці за наркотиками.

Працює чат-бот у застосунку Telegram. За допомогою нього можна анонімно повідомити патрульних про виявлені наркотичні речовини чи закладників. Для цього достатньо залишити заявку про можливе місце закладки.