• Головна
  • Новини
  • Очільник Мінкульту Олександр Ткаченко написав заяву про відставку та пояснив причини

Очільник Мінкульту Олександр Ткаченко написав заяву про відставку та пояснив причини

Передачу Держкіно в управління Кабміну Ткаченко назвав нелогічним

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко написав заяву про відставку. Про це він повідомив у своєму фейсбуці.

Рішення забрати Держкіно у Міністерства культури та інформполітики і передати його в управління Кабміну Ткаченко назвав нелогічним. Як йдеться у пості міністра, це стало його останньою краплею.

"Нагадаю про передостанню (краплю — ред.) — не менш болючу. Бюджет на культуру-2022. І характер обговорення і фінальна сума для мене неприйнятні", — пише Олександр Ткаченко.

У першому читанні держбюджету-2022 на культуру виділили 10,6 мільярда гривень. Натомість міністр заявляв, що до цієї суми треба додати ще 6,5 мільярда гривень

Олександр Ткаченко за власною оцінкою виконав 50% із запланованого. Серед цього він згадав програми "Велика реставрація" та "Мандруй Україною", боротьбу з дезінформацією, субвенцію на створення чи модернізацію центрів культурних послуг тощо.

"Ці півтора року були дійсно шаленими. Хоч й емоційно складними, але дуже надихаючими. Особливо поїздки Україною та знайомство з людьми, що щиро вболівають за українську культуру", — підсумував Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, минулого тижня в уряді відбулися значні ротації. Верховна Рада назначила 4 нових міністрів. Ірину Верещук — на посаду віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.  Олексія Резнікова призначили міністром оборони України. Міністром з питань стратегічних галузей промисловості України народні депутати призначили Павла Рябікіна.  А Мінекономіки відтепер очолюватиме перша віцепрем’єрка Юлія Свириденко.