• Головна
  • Новини
  • Які країни Європи залишили відкриті кордони для українців

Які країни Європи залишили відкриті кордони для українців

Дозволили в'їзд українцям вже 5 країн

Шість країн Європейського союзу залишили можливість в'їзду для українців попри рекомендації Європейської Ради. Першими країнами, які не стали закривати кордони стали Кіпр та Естонія. Українці зможуть й далі подорожувати в Нідерланди, Хорватію та Чехію.  Однак, деякі країни змінили умови в'їзду.

Кіпр

Українці, які захочуть відвідати Кіпр повинні пройти реєстрацію на платформі CyprusFlightPass  за 48 годин до вильоту та завантажити туди копію covid-сертифіката англійською мовою.

Невакциновані пасажири повинні мати негативний тест на коронавірус та пройти ще один, відразу після прильоту до Кіпру, в аеропорту.

Естонія

Перетнути кордон Естонії з туристичною метою зможуть лише люди, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу. Ті, хто відвідав країну для роботи, навчання або на підставі спеціального дозволу, повинні мати негативний тест на коронавірус. Окрім того, такі особи підлягають 10-ти денній самоізоляції.

Хорватія

Республіка Хорватія залишила такі ж правила в'їзду, які були раніше. Для того, щоб в'їхати на територію країни потрібно мати документ, що підтверджує туристичну мету поїздки - бронювання чи оплата готелю або апартаментів.

Також із собою необхідно мати covid-сертифікат про вакцинацію, довідку про одужання чи негативний результат тесту на коронавірус. Якщо будь-який з документів відсутній, то необхідно здати тест на території країни та піти на 10-ти денну самоізоляцію.

Нідерланди

Нідерланди також зберегли можливості подорожей для громадян України, які пройшли повний курс вакцинації. Однак з 13 листопада окрім covid-сертифіката для перетину кордону необхідний негативний тест на коронавірус.

Також для в'їзду в країну потрібно мати роздруковану та заповнену Декларацію про вакцинацію від Covid-19 та підтвердження зворотного рейсу.

Чехія

Для того, щоб перетнути кордон Чехії необхідно обов'язково заповнити в’їзний формуляр. Також на територію країни впускатимуть вакцинованих осіб, які вакцинувались не раніше за 14 днів перед поїздкою.

Бельгія

Окрім того, Бельгія теж дозволила в’їзд українцям, які мають сертифікат про повну вакцинацію від коронавірусу. Перетнути кордон можна за наявності лише електронного сертифікату в Дії, паперові covid-сертифікати не діятимуть.

Нагадаємо, Україну викреслили з "зеленого списку" країн, яким дозволений в’їзд на територію Євросоюзу. Країни ЄС самостійно вирішуватимуть, які обмеження залишати та за якими правилами впускати туристів на територію своєї країни. Актуальну інформацію про умови в’їзду українців до кожної окремої країни ЄС та інших країн світу доступна на інтерактивній карті Міністерства закордонних справ.