• Головна
  • Новини
  • Голову правління «Укрексімбанку» відправили під домашній арешт після скандалу з нападом на журналістів

Голову правління «Укрексімбанку» відправили під домашній арешт після скандалу з нападом на журналістів

Домашній нічний арешт лише на два місяці

Відстороненого голову правління «Укрексімбанку» Євгена Мацгера разом з директором департаменту інформаційної політики банку Володимиром Пікаловим відправили під нічний домашній арешт.

Таке рішення прийняв суд у справі щодо нападу на знімальну групу програми «Схеми». Під домашнім нічним арештом особи будуть лише два місяці.

Тож Євгену Мецгеру заборонено виходити з дому з 22 вечора до 6 години ранку. Володимиру Пікалову з 21 години вечора до 6 години ранку.

Нагадаємо, 4 жовтня на журналістів “Радіо Свобода” скоїли напад у державному «Укрексімбанку» під час запису інтерв’ю із головою правління цієї фінустанови Євгеном Мецгером прямо в його кабінеті. Мецгеру не сподобалось одне із запитань журналіста-розслідувача Кирила Овсяного, яке стосувалося майбутнього розслідування.

Банкір наказав охороні «забрати камери» та «дістати із них касети». Співробітники банку застосували фізичну силу до оператора «Схем» Олександра Мазура, відібрали у нього дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис та видалили записане відео.

Після звернення журналістів Національна поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».