• Головна
  • Новини
  • Медведчуку вручили клопотання про арешт або заставу у мільярд

Медведчуку вручили клопотання про арешт або заставу у мільярд

Йдеться про тримання під вартою до 19 листопада

Слідчі вручили клопотання Віктору Медведчуку про взяття його під варту до 19 листопада. Щоправда, з правом застави у розмірі мільярд гривень. Наразі Медведчук перебував під домашнім арештом.

Голову політради партії «Опозиційна платформа - За життя» звинувачують у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації через постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Підозру Віктору Медведчуку оголосили 8 жовтня.

Соратник Медведчука, нардеп Ренат Кузьмін, обурюється розміром застави. Він нагадує що рішенням РНБО у Медведчука заблоковані рахунки, тож він не зможе здійснювати фінансові операції.

Фото Рената Кузьміна

Раніше Слідчі Державного бюро розслідування встановили причетність нардепа до поставок вугілля з окупованих територій. Лише за пів року держпідприємства втратили понад 200 мільйонів гривень.

Віктору Медведчуку загрожує від 12 років до довічного ув'язнення. Раніше йому пред'являли звинувачення про замах на розкрадання природних ресурсів, передачу російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю та антиукраїнську діяльність.