Три пункти пропуску на Львівщині модернізують: скільки і на що витратять

Рава-Руська-Гребенне, Шегині-Медика та Краківець-Корчова реконструюють за кількасот мільйонів гривень

25 мільйонів євро польського кредиту та 225 мільйонів гривень українських грошей із державного бюджету - таку суму планують витратити на модернізацію трьох пунктів пропуску на Львівщині.

У Львівській облдержадміністрації розповіли, що за кошти польського кредиту планують збудувати піший перехід у Раві-Руській та оновити інфраструктуру у Шегинях. У Краківці, крім реконструкції, збудують ділянку для легкового автотранспорту та автобусів.

Гроші із держбюджету вже також розпланували. Понад 95 мільйонів гривень використають для ПП «Рава-Руська». 

За ці гроші тут влаштують скануючу систему стаціонарного типу для огляду легковиків, системи інтелектуального  відеоконтролю та вагових комплексів для зважування вантажівок під час руху на в’їзді та на виїзді.

А по 65 мільйонів гривень на скануючі системи легкових машин отримають Краківець і Шегині.

"Також при формуванні бюджетного запиту на 2022 рік планують передбачити понад 20 мільйонів гривень на додаткові роботи по пунктах пропуску  «Шегині», «Краківець», «Рава-Руська», що не покривають кошти польського кредиту", - розповів голова ЛОДА Максим Козицький.

Додамо, завершити всю модернізацію у пункті пропуску Рава-Руська-Гребенне планують до кінця 2022, а решти - до кінця 2023 року.

Понад 200 кілометрів українсько-польського кордону проходять на межі Львівської області. Тому тут сподіваються не лише оновлювати ті пункти пропуску, які є, а й будувати нові.

У ЛОДА кажуть про потенційних п’ять нових пунктів пропуску: Варяж-Усьмеж, Белз-Будинін, Мшанець-Бандрув, Лопушанка-Міхновець та Боберка-Смольник.Зараз до них уже будують під’їзні дороги.

Нагадаємо, 23 червня на Львівщині відкрили усі пункти пропуску, які ще не працювали через карантинні обмеження.