У Львові ДБР проводить обшуки у керівництва МСЕК

Обшуки проводять вдома та на робочих місцях посадовців

У керівника Львівського обласного центру медико-соціальної експертизи Володимира Решоти та його заступниці Руслани Іваночко правоохоронці проводять обшуки. За даними LVIV.MEDIA, ДБР розпочали обшуки вранці понеділка, 28 жовтня, і проводять їх досі.

За попередньою інформацією, обшуки проводять в помешканнях та на робочих місцях посадовців. LVIV.MEDIA намагався зв’язатися з Володимиром Решотою, однак у нього вимкнений телефон. Також на телефонні дзвінки не відповідають і в обласному МСЕК.

Решота у трійці найбагатших голів МСЕК

Решота очолює обласний центр МСЕК протягом 25 років — із 1999 року. За даними видання Главком, Володимир Решота увійшов у трійку найзаможніших начальників обласних МСЕК.

Згідно з останньою декларацією за 2023 рік, керівник львівського обласного МСЕК отримав 499 тис. грн зарплати, 120 тис. грн пенсії та 3,9 млн грн інших доходів, отриманих внаслідок прийняття майна (квартири) на підставі договору про переведення боргу. Також, за інформацією у декларації, Володимир Решота взяв позику розміром 4,1 млн грн. Його дружина, Наталія Решота, працює у ЛОР “Центр спортивної медицини і реабілітації”. Разом подружжя має три квартири у Львові площею понад 200 кв. м і три земельні ділянки, які загалом мають площу 1,7 га. Також сім’я має авто Toyota Venza 2010 року випуску вартістю 226,5 тис. грн.

Обшуки у заступниці

Руслана Іваночко

Щодо заступниці обласної МСЕК, Руслани Іваночко, то у декларації посадовиця зазначила три квартири, дві земельні ділянки та житловий будинок, який набула у 2023 році. Також Іваночко задекларувала дві машини, які належать чоловікові: Volkswagen T-ROC 2021 року випуску та Seat Ateca 2021 року випуску. Також Іваночко задекларувала понад 3,4 млн грн подарунків, соціальні виплати та благодійну допомогу і понад пів мільйона зарплати.

Додамо, LVIV.MEDIA звернувся по офіційний коментар до Державного Бюро Розслідувань.

Новина доповнюється…

Ліквідація МСЕК

Нагадаємо, нещодавно Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО “Щодо протидії корупційним та іншим правопорушенням під час встановлення інвалідності посадовим особам державних органів”. Згідно з указом, РНБО доручила Верховній Раді спільно з Міністерством охорони здоров’я розробити законопроєкт, який передбачає ліквідацію МСЕК з 31 грудня 2024 року. Згодом міністр охорони здоров’я повідомив, що медико-соціальні експертні комісії станом на 1 січня 2025 року як окремі юридичні особи призупинять свою роботу, їхні функції передадуть кластерним і надскластерним лікарням

Раніше на Хмельниччині прокуратура почала службове розслідування щодо понад пів сотні прокурорів області, які отримали групи інвалідності за погодження скандальної керівниці МСЕК Тетяни Крупи.

4 жовтня на Хмельниччині керівницю місцевого МСЕК Тетяну Крупу та її сина Олександра Крупу — керівника облуправління Пенсійного фонду України викрили на незаконному збагачені на мільйони доларів. Вони допомагали військовозобовʼязаним отримувати групи інвалідності. Тоді під час обшуків правоохоронці вилучили близько 6 млн доларів готівкою.

На наступний день після обшуків, 5 жовтня, ДБР затримало та повідомило про підозру Тетяні Крупі. Печерський суд Києва обрав запобіжний захід і посадовицю заарештували з альтернативою внесення застави у сумі 500 млн грн. Саме на такому запобіжному заході наполягали прокурори у своєму клопотанні.