На Львівщині запрацювала пекарня для вихованців психоневрологічного інтернату

Благодійники інвестували в цей проєкт 1,5 мільйона гривень

У філії Грушківського психоневрологічного інтернату почала діяти пекарня. Щодня в ній випікають майже 200 хлібин для вихованців цього соціального закладу. Про це 28 жовтня повідомила Львівська обласна військова адміністрація.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки фінансовій підтримці благодійних організацій та меценатів. Зокрема, благодійний фонд СОRЕ придбав сучасне пекарське обладнання для інтернату на суму майже 1,5 мільйона гривень. Зокрема, придбали новітню піч, тістоміс, просіювач борошна та інше необхідне обладнання, яке значно полегшує процес випікання та покращує якість продукції.

Окрім того, фінансову підтримку проєкту надали благодійники з громадської організації “Стиль добра” та нової генерації “Fashion Life”. Ці організації організували благодійний захід, що поєднував модний показ та аукціон, на якому було зібрано 109 тисяч гривень. Зібрані кошти спрямували на ремонт приміщення пекарні.

За словами т.в.о. директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Тетяни Крут, підопічні Грушківського інтернату тепер щодня отримують свіжий хліб та згодом зможуть смакувати булочки та іншу випічку. Також у закладі планують скерувати працівників на курси для отримання навичок з випікання різноманітної здоби: круасанів, булочок та інших видів випічки, що дасть змогу ще більше розширити асортимент продукції.

Наразі у Грушківському психоневрологічному інтернаті, який має дві філії в селах Якторів та Заклад, отримують послуги 240 осіб. Серед них є не лише місцеві жителі з інвалідністю, а й ВПО. Зокрема, 59 жінок до повномасштабного вторгнення перебували в установі відповідного профілю у Слов’янську, а 71 людина – у таких самих закладах Запорізької та Харківської областей.