У Львові таксі Bolt та Uklon починають працювати під час комендантської години

Водії зможуть працювати вночі за наявності спеціальних перепусток і документів

У Львові та області пасажири зможуть користуватися таксі під час комендантської години. Послуги перевезення в цей час надаватимуть сервіси Bolt та Uklon. Їхні водії повинні мати спеціальні перепустки та необхідні документи. Про це 28 жовтня повідомили під час брифінгу у Львівській ОВА.

Водії можуть почати роботу цього тижня

Як пояснив керівник апарату Львівської ОДА Тарас Грень, спільно з міською радою у Львові запускають пілотний проєкт, який дозволить викликати таксі через мобільні додатки Bolt та Uklon навіть під час комендантської години з 00:00 до 05:00.

Для роботи водіїв у цей час комендатура видаватиме необхідні перепустки. А також водії таксі повинні мати документи, що підтверджують причини їх перебування на вулицях у комендантську годину. Це стосується і військово-облікових документів.

“Водії несуть персональну відповідальність за наявність відповідних документів. З урахуванням усіх процедур, ми плануємо до кінця цього тижня організувати даний проєкт. До прикладу, якщо комендатура видасть перепустки післязавтра, значить водій транспортного засобу у Львові в нічний час комендантської години зможе надавати свої послуги”, — пояснив Тарас Грень.

Таксі працюватиме через нічні прибуття потягів

Як пояснив перший заступник міського голови Андрій Москаленко, багато потягів і автобусів у Львові прибувають вночі, коли легально викликати таксі неможливо. Через це часто людям з дітьми треба дістатися до своїх домівок, готелів чи інших локацій.

“Львів є великим хабом, куди приїхали багато наших українців, багато бізнесів та приїжджає на лікування багато наших поранених українців. В проміжку з 00:00 до 05:00 у час комендантської години до Львова прибуває близько 20-30 потягів. Це потенційні люди, які потребують пересування в нічний час, звичайно за умови дотримання всіх норм та наявності всіх необхідних документів”, — пояснив перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

Нагадаємо, у березні цього року Uklon припинив свою роботу під час комендантської години, а нещодавно сервіс таксі узгодив з владою Львова роботу під час комендантської години.