На Львівщині військовий посадовець вимагав 8 тис. доларів за бронь від мобілізації

СБУ затримала 35-річного начальника квартирно-експлуатаційної служби військової частини на Львівщині

Служба безпеки України затримала 35-річного начальника квартирно-експлуатаційної служби військової частини на Львівщині, який пропонував військовозобов'язаному уникнути мобілізації за хабар. За 8 тисяч доларів він обіцяв вплинути на ТЦК, щоб ухилянт отримав бронювання від мобілізації. Про це повідомили в СБУ та Спецпрокуратурі Західного регіону.

Посадовець обіцяв вплинути на ТЦК

35-річний начальник служби однієї з військових частини обіцяв військовозобов’язаному за 8 тисяч доларів забезпечити бронювання. “Користуючись набутими соціальними та професійними зв’язками за час проходження служби в армії, він мав вплинути на колег із ТЦК та впродовж двох тижнів підготувати необхідний пакет документів”, — повідомили у прокуратурі.

Як зазначили у поліції, підозрюваний мав організувати бронювання військовозобов’язаному через львів’янку. “35-річний підозрюваний пообіцяв львів’янці допомогти з бронюванням її знайомого від мобілізації на службу в умовах воєнного стану,” — додали у поліції.

Затримання посадовця
Затримання посадовця

Підозрюваного затримали під час отримання коштів та вже повідомили про підозру. Наразі перевіряється причетність до злочину інших осіб.