Їздив на мотоциклі без прав: у Львові на 41 тис. грн оштрафували військового

Також порушника позбавили права керування транспортом на 5 років

У Львові суд оштрафував на 41 тис. грн та позбавив прав військовослужбовця за повторне керування мотоциклом без водійського посвідчення. Про це йдеться у постанові Залізничного районного суду, яку оприлюднили у четвер, 23 жовтня, у Єдиному державному реєстрі.

Військовий не закінчив навчання з водіння

За матеріалами справи, 25 вересня о 13:10 на вулиці Кульпарківській, 230 А правоохоронці спинили військовослужбовця, який керував мотоциклом марки Geon Scrambler 250, не маючи відповідного посвідчення водія. З'ясувалося, що це вже повторне порушення — у травні цього року чоловіка вже штрафували на 3400 грн за аналогічне правопорушення.

У судовому засіданні порушник пояснив, що саме проходив навчання, але на момент складання протоколу ще не склав іспит з водіння. Просив суд не позбавляти його права керування.

Суддя призначив порушнику штраф — 40 800 гривень, а також позбавив права керування транспортними засобами на 5 років. Від сплати судового збору військовослужбовця звільнили як учасника бойових дій. Постанову можна оскаржити протягом десяти днів.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині прикордонника оштрафували на 17 тисяч за використання телефону під час служби.