У Львівському медичному університеті дерусифікують навчальні програми

Під час війни у виші вважають неприпустимим використовувати подібні джерела

У Львівському національному медичному університеті почали терміновий перегляд освітніх програм і навчальних планів. Із них вилучають посилання на застарілу і російськомовну літературу, відеокурси, методичні матеріали. Про це 18 жовтня повідомили на сайті медуніверситету.

Таке рішення було ухвалене на останньому засіданні Вченої ради університету, на якій обговорювалося питання використання у будь-якому форматі у навчальному процесі російських джерел. В університеті також засудили використання одним із викладачів вишу під час лекції для студентів спеціальності “Терапія та реабілітація” відеоматеріалів російського походження.

Вважаємо таку практику неприйнятною й недостойною з огляду на майже трирічну агресію проти нашої країни з боку Росії, тисячі загиблих й понівечених на фронтах. А особливо, коли йдеться про спеціальність, фахівці якої покликані допомагати жертвам цієї війни як серед військових,  так і цивільного населення”, — заявили в медичному університеті.

Тому на Вченій раді вишу всьому професорсько-викладацькому складу доручили негайно переглянути освітні програми та навчальні плани щодо можливої присутності посилань на застарілу чи російськомовну літературу. Контролюватимуть цей процес керівники факультетів та кафедр.