На Львівщині викрили військового на отриманні 10 тис. доларів хабаря

31-річний командир взводу обіцяв за хабар оформити висновок ВЛК про непридатність до служби

На Львівщині СБУ викрила 31-річного командира взводу однієї з військових частин на отриманні 10 тис. доларів хабаря. Військовий забезпечив виготовлення фіктивного висновку ВЛК про непридатність до військової служби. Про це 18 жовтня повідомила пресслужба СБУ.

Військового затримали на гарячому

За даними слідства, 31-річний командир взводу використав особистий вплив на лікарів одного з медзакладів Львова і забезпечив виготовлення фіктивного висновку ВЛК. За свої послуги 31-річний затриманий хотів отримати 10 тис. доларів. “Проте зловмисник не зміг провернути оборудку та був затриманий “на гарячому” після отримання першого траншу хабаря 2 тис. доларів” — повідомила СБУ.

Фото: спеціалізована прокуратура

Старший лейтенант за гроші хотів допомогти колезі оформити інвалідність для подальшого звільнення зі служби в армії. Для цього обіцяв вплинути на членів військово-лікарської комісії для прийняття ними відповідного рішення” — йдеться у повідомленні спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Затриманому вже повідомили про підозру за статтею про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення. Наразі вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Триває слідство для встановлення інших учасників протиправної схеми.