Директор львівського благодійного фонду за 15 тис. доларів переправляв ухилянтів

Благодійник обіцяв за гроші переправити охочих через пункти пропуску, або човном через Тису

У Львові затримали керівника благодійного фонду, який організував схему переправлення ухилянтів за кордон. 46-річного підозрюваного затримали під час одержання частини хабаря — 7500 доларів від військовозобов’язаного, про це повідомили у четвер, 17 жовтня, Спецпрокуратурі у сфері оборони Західного регіону та СБУ у Львівській області. За даними джерел LVIV.MEDIA, йдеться про львівський БФ “Опіка майбутнього”. У аналітичній системі YouControl зазначено, що директором фонду є Андрій Баховський.

Благодійник пропонував ухилянтам виїзд в Молдову чи Румунію

За даними правоохоронців, керівник благодійного фонду шукав чоловіків, які не мають права перетинати кордон під час війни, і пропонував їм допомогти виїхати з країни за 15 тис. доларів — через офіційні пункти пропуску, або ж човном через Тису. “За даними слідства, підозрюваний з корисливих мотивів налагодив схему незаконного переправлення військовозобов’язаних до Молдови чи Румунії”.

Благодійника правоохоронці затримали під час одержання половини суми, 7500 доларів, від ухилянта та повідомили про підозру. “За оперативними даними відомо, що він обіцяв ухилянту підготувати й пакет документів від імені благодійного фонду, аби втікач мав змогу безпечно пересуватися між областями та добратися до точки відправлення”, — зазначили в СБУ.

Наразі прокурори подали клопотання до суду про обрання запобіжного заходу підозрюваному, триває досудове розслідування.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині викрили двох прикордонників на переправлянні 27 ухилянтів за кордон.