Громада Московського патріархату з Шептицького перейшла до ПЦУ

Очільник Львівщини підписав розпорядження про зміну статуту громади

Ще одна релігійна громада Львівщини змінила свою конфесійну приналежність. Вона приєдналася до Православної церкви України. Про це 17 жовтня повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький

За словами очільника області, днями він підписав розпорядження, яким зареєстрували зміни до статуту громади, що раніше належала до УПЦ МП. За даними LVIV.MEDIA, це громада церкви Покрови Пресвятої Богородиці Шептицького. “Вітаю жителів із вибором справжнього шляху, який звільняє від тягаря підпорядкування кривавому патріарху”, — зазначив Максим Козицький.

Загалом за час повномасштабного вторгнення 25 релігійних громад нашої області вийшли зі структури Московського патріархату та долучились до ПЦУ. Також ще 20 громад припинили свою діяльність за власною ініціативою. 9 релігійних громад Львівщини все ще перебувають у єдності з Росією. Якщо ж за час, встановлений Законом України “Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій”, ці громади так і не розірвуть свої зв'язки з РПЦ, то їхню діяльність припинять через суд.