Суд у Львові виправдав імпортера за ввіз сала з Франції з підробленими документами

Сало вагою понад 20 т провезли в Україну з фальшивими документами

Галицький районний суд Львова виправдав керівника ТОВ "Глорія імпорт плюс” у справі про порушення митних правил. Компанія провезла через митний кордон України свиняче сало з Франції вагою понад 20 т та загальною вартістю майже 900 тис. грн з використанням підроблених ветеринарних сертифікатів.

За матеріалами справи, ТОВ "Глорія імпорт плюс” у серпні 2023 року подало митну декларацію для ввезення партії свинячого сала з Франції загальною вагою 20 450 кг. Загальна вартість сала — 10 800 євро. Під час оформлення товару митниця запідозрила, що ветеринарні сертифікати, подані для підтвердження безпеки продукції, були підробленими.

Суд, розглянувши справу, постановив, що вина керівника компанії є недоведеною. З’ясувалося, що відповідальність за достовірність документів лежала на французькому експортері, а не на українському імпортері. “Таким чином, вина ОСОБА_2 у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 483 МК України, у формі умислу чи необережності не є доведеною, а тому у його діях відсутній склад вказаних адміністративних правопорушень”. Суд закрив справу і визнав керівника компанії невинним.

До слова, за даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Глорія імпорт плюс” — волинська компанія, яка існує майже три роки та займається гуртовою торгівлею м’яса і м’ясних продуктів. Керівником є Дмитро Коваленко.