Понад 11 тис. людей евакуювали через масові фейкові замінування на Львівщині

Загалом 14 жовтня правоохоронці отримали 240 повідомлень про замінування

У понеділок, 14 жовтня, правоохоронці отримали 240 повідомлень про замінування цивільних та адміністративних будівель у Львові та області. Загалом через це довелося евакуювали понад 11 тисяч людей. Інформацію LVIV.MEDIA підтвердили у Департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОВА та у поліції Львівської області.

Усі повідомлення були фейковими

Невідомі повідомляли про замінування лікарень, навчальних закладів, готелів, адміністрацій, пошти та кафе. Загалом правоохоронці зафіксували 240 повідомлень у Львові та області. Слідчо-оперативні групи оглянули 202 об’єкти. Усі виклики виявились хибними.

“На Львівщині також надходили такі повідомлення. Усі вказані будівлі були оглянуті разом з прилеглими територіями. Жодних вибухонебезпечних предметів виявлено не було”, — зазначили журналістам у пресслужбі поліції Львівської області.

Через повідомлення про фейкові замінування довелось проводити евакуацію. Йдеться про 11 153 людей, яких виводили з будівель.

Про замінування повідомляли по всій країні

До слова, повідомлення про замінування були не лише на Львівщині, а й по всій Україні. За даними Нацполіції, правоохоронці опрацювали 2000 викликів, усі виявились хибними. “Такі повідомлення — це почерк російських спецслужб, якими вони ведуть проти України гібридну війну, намагаючись спричинити масову паніку та виснажити систему державних та правоохоронних органів”, — зазначили у поліції.

Фото: Нацполіція

Нагадаємо, за повідомлення про фейкове замінування загрожує кримінальна відповідальність — до восьми років позбавлення волі за ст. 259 Кримінального кодексу України. Нещодавно суд у Львові визнав винним учня, який від імені свого викладача повідомляв поліції про нібито замінування різних громадських місць у Львові. Також нещодавно правоохоронці затримали псевдомінера львівського залізничного вокзалу та готелю.