Вимагали 4 тис. доларів хабаря: у Шептицькому звільнили одного з поліцейських

Двоє поліцейських Шептицького районного відділення поліції вимагали хабар за закриття кримінального провадження

Львівська обласна прокуратура скерувала до суду справу оперуповноваженого та інспектора Шептицького районного відділення поліції, які вимагали у місцевого мешканця 4 тис. доларів за закриття кримінальної справи. Про це 14 жовтня повідомила пресслужба обласної прокуратури.

Незаконна вирубка лісу

Хабарників затримали в середині червня 2024 року. За даними правоохоронців, за винагороду зловмисники пообіцяли місцевому мешканцю закрити кримінальне провадження за фактом незаконної рубки лісу та допомогти зняти арешт з майна. Ці послуги вони оцінили в 4 тис. доларів.

Василь Мандрига
Петро Царук

Про підозру у вимаганні та отриманні хабаря повідомили оперуповноваженому та інспектору Шептицького районного відділення поліції. У прокуратурі тоді не розкривали імен підозрюваних, проте депутат Шептицької районної ради Олександр Клімов повідомив, що йдеться про Василя Мандригу та Петра Царука, яких раніше вже звільняли з правоохоронних органів.

Фото: Львівська обласна прокуратура

Як зазначила прокуратура, наразі одного з обвинувачених вже звільнили із поліції. Нагадаємо, про затримання хабарників першим повідомив депутат Олександр Клімов. А уже за пару днів про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.