Неповнолітній мотоцикліст з Жовкви сплатить штраф за збитого собаку

Водій мотоцикла сплатить 850 грн штрафу

Жовківський районний суд визнав винним неповнолітнього мотоцикліста, який збив собаку. Через аварію водія оштрафували, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у п’ятницю, 11 вересня, у Єдиному державному реєстрі.

У якому стані собака після аварії невідомо

Згідно з матеріалами справи, ДТП трапилась 3 вересня о 22:40 в Жовкві на вулиці Вокзальній, 18. Дем’ян І. за кермом мотоцикла Musstang “не вибрав безпечної швидкості руху, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним, внаслідок чого здійснив наїзд на тварину, а саме собаку”. Внаслідок аварії мотоцикл отримав механічні пошкодження, в якому стані була тварина після наїзду у постанові не йдеться.

Під час судового засідання неповнолітній мотоцикліст повністю визнав свою провину і просив суд не накладати суворого стягнення. Батько Дем’яна І. зазначив, що раніше син не вчиняв подібних правопорушень.

Відтак суддя, розглянувши всі обставини справи, визнав Дем’яна І. винним у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортного засобу. Як покарання, порушник сплатить 850 грн штрафу. Постанову ще можна оскаржити протягом десяти днів.

Нагадаємо, нещодавно у Львові 84-річний чоловік палицею забив собаку і поліція відкрила кримінальне провадження за цим фактом. Як згодом розповів LVIV.MEDIA, львів’янин вбив собаку на прохання знайомої.