У Львівській ОВА заборонили використовувати Telegram на службових пристроях

ЛОВА також порадила громадам області обмежити використання цього месенджера

Львівська обласна військова адміністрація заборонила використовувати Telegram на службових пристроях. Водночас обмеження не поширюється на офіційні канали державних органів, які вживаються для комунікації з громадськістю. Про це 11 жовтня повідомила ЛОВА.

Окрім обмеження встановлення та використання цього месенджера на службових комп’ютерах, у Львівській ОВА також заборонили обмінюватися службовою інформацією через цей канал. Усі пристрої перевірили на наявність встановленого додатку, а з працівниками провели роз'яснювальну роботу.

У локальній мережі адміністрації тепер неможливо встановити та використовувати як клієнтські версії, так і вебверсії Telegram. Територіальні громади Львівської області отримали базові рекомендації щодо обмеження використання цього месенджера у своїх установах та уже здійснюють необхідні заходи для їх реалізації.

Водночас важливо підкреслити, що заборона не поширюється на офіційні канали державних органів у Telegram, що дозволяє продовжувати ефективну комунікацію з громадськістю через цей популярний месенджер”, — зазначили у Львівській обласній військовій адміністрації.