У неділю на Львівщині визначать володаря найбільшого білого гриба

На “Святі тихого полювання” нагородять того, хто знайде найбільшого білого гриба

У неділю, 13 жовтня, у Сколе пройде фестиваль грибників. На “Святі тихого полювання” частуватимуть грибною юшкою, покажуть виставу та проведуть лекторій. Про це повідомили організатори свята, ГО “Бойківські обереги” у Facebook.

Програма “Свята тихого полювання”

Фестиваль грибників проведуть на Бойківській поляні на набережній річки Опір. Свято, що присвячене дню грибника, розпочнеться о 14:00 год.

На “Святі тихого полювання” будуть конкурси за наступними номінаціями:

  • найбільший білий гриб
  • королівський красень
  • вродливий боровик
  • найкращий мисливець тихого полювання (за кількістю знайдених білих грибів)

Як зазначили організатори, гриби на конкурс слід подати до 15:00 год. “Переможці конкурсу отримають цікаві й цінні призи”, — додають у “Бойківських оберегах”.

Відвідувачі фестивалю зможуть продати або ж купити гриби, а також безплатно почастуватися бойківською юшкою з білих грибів та смажениками на бляті. Також гостям заходу покажуть театралізоване дійство “Стежками баронів Гредлів” від команди “СколеМандри” і проведуть лекторій про види та значення грибів від Нацпарку "Сколівські Бескиди". Крім того, на “Святі тихого полювання” відбудеться зустріч з дослідником грибництва, автором книг “Країна грибландія” і “Нариси грибника” Олесем Боровиком.

Захід проводить ГО "Бойківські обереги" під патронатом Сколівської міської ради та за партнерства НПП "Сколівські Бескиди".

Нагадаємо, нещодавно LVIV.MEDIA розповідав під якими деревами шукати які види грибів, як саме віднайти “грибне” місце та відповідь на одвічне питання: зрізати чи викручувати.