Стрийській громаді повернули земельну ділянку вартістю близько 2 млрд грн

Орендар незаконно заволодів ділянкою площею 44 га

Стрийській міській територіальній громаді повернули земельну ділянку площею 44 га загальною вартістю близько 2 млрд грн. На земельній ділянці розташована водойма площею 35 га. Про це 11 жовтня повідомила Львівська обласна прокуратура.

Неправомірно надана земельна ділянка

Земельну ділянку зі ставком для рибогосподарських потреб незаконно передали в оренду на позаконкурентних засадах. Орендар набув право власності на нерухоме майно, яке розташоване на цій ділянці, й так йому передали в оренду земельну ділянку.

Зокрема, було відсутнє обґрунтування надання землі, площа якої більш ніж у 34 тис. разів перевищувала площу нерухомості. Мова йде про землі площею 44 га на території Стрийської міської територіальної громади з розташованим на ній водним об’єктом площею понад 35 га” — йдеться в повідомленні прокуратури.

Прокуратура звернулася з позовом до суду щодо визнання недійсним договору оренди землі та повернення її у розпорядження територіальної громади. Суд погодився з доводами прокурора та задоволив апеляційну скаргу прокурорів у повному обсязі. Нині рішення суду повністю виконано і земельну ділянку повернули у фактичне володіння, користування та розпорядження Стрийській міськраді.