На базі Львівського медуніверситету створять дитячий реабілітаційний центр

У ньому українських дітей відновлюватимуть від травм війни

В Україні створять сучасний дитячий реабілітаційний центр. Запрацює він на базі Львівського медуніверситету. У центрі відновлюватимуться діти від воєнних травм. Інформацію про це 10 жовтня поширило МОЗ України.

У четвер меморандум про створення центру підписали міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, ректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Орест Чемерис і голова Наглядової ради Фундації дитячої лікарні та науково-дослідного інституту “Надія” (Фінляндія) Анна-Катерина Бернер.

За словами Віктора Ляшка, проєкт включатиме науково-дослідний інститут, віртуальну лікарню та безпосередньо реабілітаційний центр, де буде доступна стаціонарна та амбулаторна фізична та психологічна реабілітація. “Наш орієнтир — успішний досвід Фінляндії у створенні Нової дитячої лікарні у 2017 році. Фундація фінансуватиме проєкт протягом наступних 5-7 років. Йдеться про близько 10 млн євро на віртуальну лікарню та ще близько 50 млн євро на сам центр”, — зазначив міністр.

Сучасний реабілітаційний центр буде доступний для всіх українських дітей та сімей. Тут планують впроваджувати ефективні методики фізичної та психологічної реабілітації, поширювати провідні європейські практики. Крім того, в Центрі використовуватимуться можливості телемедицини, щоб гарантувати, що кожна дитина отримує спеціалізовану допомогу, на яку вона заслуговує, безоплатно та незалежно від того, де вона знаходиться.