Держгеонадра за 28 млн грн продали дозвіл на видобуток кам’яного вугілля на Львівщині

Спецдозвіл на 10 років для промислової розробки вугілля викупило ТОВ "СПС"

У вівторок, 8 жовтня, Державна служба геології і надр України продала з аукціону в системі Prozorro.Продажі спецдозвіл на промислову розробку та видобуток камʼяного вугілля на Львівщині. Ділянка розташована в Шептицькому районі, приблизно за 1,2 км на південний захід від смт Гірник.

Початкова вартість становила лише 1,9 мільйона гривень

Вид корисної копалини — кам’яне вугілля, а спеціальний дозвіл надається на 10 років для геологічного вивчення, дослідно-промислової розробки та подальшого видобування корисних копалин. У аукціоні взяли участь шість компаній, а переможцем стало ТОВ "СПС", яке запропонувало найвищу ціну – 28 млн 100 тис. грн. Початкова вартість продажу становила 1 млн 948 тис. грн. До слова, компанія ТОВ "НВП "Світ надр", яка також брала участь у торгах, запропонувала ціну 28 млн 099 тис 999 грн, що менше лише на 1 грн.

За даними аналітичної системи YouControl переможець ТОВ "СПС" створили у Нововолинську менше двох років тому. Компанія займається орендою вантажних автомобілів, але у переліку зареєстровано 30 видів діяльності, серед яких є добування кам'яного вугілля, бурого вугілля, піску, гравію, глин, каоліну, торфу та інших корисних копалин. Власницею компанії є Наталія Конончук.