Мешканець Львівщини за 4500 доларів продавав GPS-маршрут для ухилянта

32-річний затриманий обіцяв клієнту детальний маршрут перетину кордону

На Львівщині правоохоронці затримали 32-річного чоловіка, який обіцяв надати ухилянту детальний GPS-маршрут для перетину кордону в обхід офіційних пунктів пропуску. Про це 8 жовтня повідомили у поліції Львівщини.

За свої послуги чоловік хотів 4500 доларів

За даними правоохоронців, зловмисника затримали 4 жовтня одразу після того, як підозрюваний отримав гроші від свого "клієнта". Підозрюваним виявився 32-річний чоловік, житель Дрогобича. Він пропонував свої послуги з нелегального перетину кордону військовозобов'язаним чоловікам. За 4500 доларів США він обіцяв надати детальний GPS-маршрут з точними координатами для перетину кордону. Крім того, він мав провести докладний інструктаж, як здійснити нелегальний перетин.

Фото з місця затримання

“Він зустрівся з “клієнтом”, якого підшукав з кола знайомих, та повідомив деталі плану. Зокрема, що чоловіку буде надано GPS-маршрут з координатами точок виходу та перетину державного кордону поза пунктами пропуску та детальний інструктаж щодо такого перетину”,уточнили у прокуратурі Львівщини.

Затриманому повідомлено про підозру за незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Санкція статті передбачає від 7 до 9 років позбавлення волі, а також конфіскацію майна. Йому обрано запобіжний захід тримання під вартою з правом внесення застави.