Львівське підприємство з продажу продуктів та напоїв відшкодувало 6 млн грн податків

Керівник підприємства умисно приховав у бухгалтерському обліку доходи

Львівське підприємство, яке займається гуртовою та роздрібною торгівлею харчами та напоями відшкодувало до бюджету 6 млн грн несплаченого податку. Фірма приховала дохід в 33 млн грн. Про це 7 жовтня повідомила Львівська обласна прокуратура.

Компанія не сплатила податок на прибуток

Прокуратура встановила, що керівник підприємства умисно не відобразив у бухгалтерському обліку та податковій звітності операції за І квартал 2024 року. “Зокрема, які стосувались реалізації товарно-матеріальних цінностей іншим суб’єктам господарювання на загальну суму понад 33 млн грн. Таким чином, внаслідок не включення до складу об'єкта оподаткування вищезгаданих доходів, не було сплачено податок на прибуток на 6 млн грн” — йдеться в повідолменні прокуратури.

В межах досудового розслідування у кримінальному провадженні підозрюваний відшкодував завдані збитки в повному обсязі. Відтак, прокуратура скерувала до суду клопотання про звільнення керівника приватного підприємства від кримінальної відповідальності за фактом умисного ухилення від сплати податків.