На Львівщині на 5 років тюрми засудили військового за самовільне залишення частини

Обвинувачений близько пʼяти місяців не був на службі

Сокальський районний суд Львівської області визнав винним Миколу Ц. в самовільному залишенні військової частини в умовах воєнного стану. Обвинувачений близько п’яти місяців не був на службі. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 4 жовтня в Єдиному державному реєстрі.

Солдата знайшла ВСП

Суд встановив, що Микола Ц. 10 березня 2024 року самовільно залишив розташування підрозділу військової частини. Він фактично перебував поза службою до 7 серпня 2024 року, до моменту коли його затримала Військова служба правопорядку ЗСУ і не доставила до Територіального управління Державного бюро розслідувань у Львові.

Солдат проводив час на власний розсуд, обов`язки військової служби не виконував, перебуваючи за місцем свого постійного проживання. Під час незаконного перебування за межами розташування підрозділу військової частини до органів місцевої влади та військового управління з питань подальшого проходження військової служби не звертався, хоча об`єктивно мав можливість це вчинити” — йдеться у вироку.

На суді обвинувачений свою вину визнав та підтвердив усі обставини справи. Відтак суд визнав Миколу Ц. винним у вчиненні кримінального правопорушення. Йому призначили пʼять років позбавлення волі. Початок відбування покарання рахують з моменту взяття під варту. На вирок можна подати апеляцію.