На Золочівщині суд конфіскував землі у громадянки Росії

Три ділянки вилучили після виявлення порушень прав власності для іноземців

Три земельні ділянки сільськогосподарського призначення на Львівщині, що перебували у власності громадянки РФ, повернули в державну власність. Землі розташовані на території Красненської громади. Про це 4 жовтня повідомили у прокуратурі Львівщини.

Площа земель — понад 2 га

Суд зобов’язав конфіскувати у громадянки Російської Федерації три земельні ділянки на Золочівщині — їх загальна площа понад 2 га. Рішення ухвалили після виявлення порушень українського законодавства щодо права власності на нерухомість для іноземців.

“Встановлено, що громадянка РФ отримала у спадок вищевказані земельні ділянки. Після набуття права власності вона передала їх в оренду місцевому підприємству, за що отримувала плату. Так як право власності громадян РФ на нерухомість на території України суперечить вимогам законодавства, Золочівська окружна прокуратура звернулася до суду”, — йдеться у повідомленні.

Суд задовольнив позов прокурорів і ухвалив рішення конфіскувати ділянки. Землі повернули у державну власність — цю інформацію внесли до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.