Військовозобовʼязаного засудили за ухилення від мобілізації на Львівщині

Обвинувачений не пояснив чому не прибув на мобілізацію

Турківський районний суд Львівської області розглянув справу військовозобовʼязаного Миколи С., який ухилився від мобілізації на військову службу. Він був визнаний придатним, однак у день вирушення на службу не зʼявився у зазначеному місці. Про це йдеться у вироку, який опублікували 3 жовтня в Єдиному державному реєстрі.

Прокурор просив звільнити від покарання

Як встановив суд, Микола С. в середині грудня 2023 року пройшов військово-лікарську комісію і був визнаний придатним до військової служби. Він через декілька днів повинен був зʼявитися до зазначеного місця, щоб відправитись на службу. Однак він умисно не зʼявився та ухилився від призову. Прокурор на суді просив визнати винним обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення та призначити мінімальний термін покарання і замінити його на річний іспитовий строк.

“Допитаний у судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненому визнав, пояснив, що йому відомо, що він не належати до переліку осіб, які мають право на відстрочку від призову під час мобілізації, є фізично здоровою особою. Проте не надавши переконливих доказів причини неприбуття, ні в цей день, ні надалі не прибув. Просив суворо не карати” — йдеться у вироку.

Відтак суддя Ростислав Ференц визнав Миколу С. винним у кримінальному правопорушенні. Обвинуваченому призначили три роки позбавлення волі