Призерів Паралімпіади з Львівщини відзначили преміями

Призерам виплатять 50—200 тис. грн за здобуті досягнення

Призерам Паралімпійських ігор-2024 з Львівщини та їхнім тренерам виплатять 50 — 200 тис. грн з обласного бюджету. До того ж керівник Львівської ОВА Максим Козицький вручив т.в.о. начальника Львівського регіонального центру “Інваспорт” Володимиру Любіжаніну посвідчення “Заслужений тренер України”. Про це 3 жовтня повідомила пресслужба ЛОВА.

Паралімпійський чемпіон з настільного тенісу Віктор Дідух отримав сертифікат на 200 тис. грн. А особистий тренер Олександр Дідух — на 100 тис. грн. Також срібна призерка з фехтування на візках у команді Наталія Морквич отримала сертифікат на 150 тис. грн і її особистий тренер Пилип Колесніков отримав сертифікат на 75 тис. грн. Бронзовий медаліст Паралімпіади в Парижі з гендбайку Павло Баль отримав сертифікат на 100 тис. грн. А його тренер Богдан Добранський отримав сертифікат на 50 тис. грн.

Фото: Львівська ОВА

Величезна подяка кожному з вас за силу, боротьбу та емоції, які ви подарували всій Україні. Дякуємо за гідне представлення нашої області й нашої держави на світовому рівні! За 11 змагальних днів у столиці Франції наші паралімпійці завоювали 82 медалі: 22 золоті, 28 срібних та 32 бронзові. Це дозволило українській команді посісти сьоме місце в медальному заліку і стати п'ятою за кількістю здобутих нагород” — зазначив керівник Львівської ОВА.

Також Максим Козицький вручив посвідчення “Заслужений тренер України” Володимиру Любіжаніну — т.в.о. начальника Львівського регіонального центру “Інваспорт”. До слова золотий медаліст Віктор Дідух продав свою паралімпійську ракетку на аукціоні за 550 тис. грн і виручені кошти передав на потреби ЗСУ.