На Львівщині підприємство відшкодувало понад 4,2 млн грн податків

Фірма з торгівлі автозапчастинами ухилилась від сплати податків

На Львівщині підприємство з торгівлі автозапчастинами відшкодувало понад 4,2 млн грн несплачених податків. Підприємство уклало договір на продаж товару на загальну суму 28 млн грн і ухилилось від сплати податку на прибуток. Про це 3 жовтня повідомила пресслужба львівської обласної прокуратури.

Не відобразив прибуток в бухгалтерському обліку

Підприємство, основною діяльністю якого є гуртова та роздрібна торгівля деталями та приладдям для автомобілів, уклала ряд договорів з іншими підприємствами. На підставі цих угод вона отримала від них понад 28 млн грн як оплату за запчастини.

Однак підозрюваний вказані фінансові операції умисно не відобразив у бухгалтерському обліку та у річній податковій звітності товариства, як отриманий дохід. Таким чином, внаслідок не включення до складу об'єкта оподаткування вищезгаданих доходів, не було сплачено податок на прибуток на загальну суму понад 4,2 млн грн” — йдеться в повідомленні прокуратури.

В межах досудового розслідування у кримінальному провадженні підозрюваний відшкодував завдані збитки в повному обсязі. Відтак, прокурори скерували до суду клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності за фактом умисного ухилення від сплати податків.